BUSUIOC
DENUMIREA ÎN LATINĂ: OCIMUM BASILICUM
ALTE DENUMIRI: BASIL ICUM ,BASILIC, BASILICO, MEBOKI, BAZILIK ,RAU QUE, RAIHAN, BASIL
DESCRIEREA PLANTEI: PLANTĂ ANUALĂ, CU FRUNZE MARI, OVALE ŞI CULOARE VERDE ÎNCHIS. CREŞTE PÂNĂ LA 50 CM ÎNĂLŢIME ŞI LA SFÂRŞIT DE VARĂ PREZINTĂ NISTE FLORI ALBE, ROZALII SAU LILIACHII. CONŢINE NUMEROASE ULEIURI ESENŢIALE, CARE ÎI OFERĂ DE ALTFEL ŞI GUSTUL.
DESCRIEREA CONDIMENTULUI:
• SE GĂSEŞTE SUB FORMĂ PROASPĂTĂ SAU USCATĂ ŞI TREBUIE PASTRAT ÎN RECIPIENT ÎNCHIS
• PREZINTĂ UN GUST AROMAT, DULCE ŞI PIPERAT PLĂCUT
• OFERĂ MÂNCĂRII O AROMĂ PROASPĂTĂ
UTILIZĂRI CULINARE:
• TREBUIE ADĂUGAT CU PUŢIN TIMP ÎNAINTE DE A FI GATA MÂNCAREA PENTRU A-ŞI PĂSTRA AROMA
• CONDIMENT CLASIC ÎN BUCĂTĂRIA ITALIANĂ
• POATE FI FOLOSIT LA PASTE, PIZZA ŞI ÎN SALADA CAPRESE
• SE POATE ADĂUGA ÎN SALATE, MÂNCĂRURI DE LEGUME ŞI SOSURI
Alergeni: Produsul poate conține urme de gluten, soia, țelină, muștar, susan, fructe cu coajă lemnoasă, arahide sau semințe.
Informatii conformitate produs